(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
ZDRAVÁ MÍCHANICE - lilek, tofu, pohanka
Potřebné ingredience
Na 2 porce: 200 g pohanky kroupy, 1 kostka tofu (dala jsem zeleninové), asi 1/2 menšího lilku, 1 cibule, 1 paprika, sojová omáčka (Tamari), koření (kari, sušený nebo čerstvý koriandr), sůl a pepř podle chuti
Postup přípravy
Pohanku propereme v horké vodě, necháme okapat a na suché pánvi chvilku opražíme do sucha. Přendáme do hrnce, zalijeme vroucí vodou, osolíme a pod pokličkou na mírném plameni chvilku povaříme (ne moc dlouho, aby se varem nezničil rutin, který pohanka obsahuje). Necháme dojít.
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme na kousky nakrájený lilek a papriku. Po chvilce přilijeme trochu sojové omáčky, zředíme trochou vody a vmícháme koření (množství podle chuti) - podusíme. Nakonec přidáme na kostky pokrájené tofu a stáhneme z ohně.
Hotovou pohanku přidáme do zeleninové směsi a promícháme. Podáváme doplněné různými zeleninovými saláty nebo sterilovanou červenou řepou.
Dobrou chuť!
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme na kousky nakrájený lilek a papriku. Po chvilce přilijeme trochu sojové omáčky, zředíme trochou vody a vmícháme koření (množství podle chuti) - podusíme. Nakonec přidáme na kostky pokrájené tofu a stáhneme z ohně.
Hotovou pohanku přidáme do zeleninové směsi a promícháme. Podáváme doplněné různými zeleninovými saláty nebo sterilovanou červenou řepou.
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kalimera
(upraveno)
28. 9. 2010, 16:59